SCHOKKEND NIEUWS

Schokkend Nieuws #134 is uit!

Wat een geraaskal, zult u denken. Terecht, waarschijnlijk! Want in ons nieuwste nummer zijn we in de wereld van de geestverruimende middelen gedoken. Nuchter als altijd presenteren we een trio speciale artikelen dat achtereenvolgens de geschiedenis van drugs in de film analyseert, een persoonlijk verhaal vertelt van onze Nachtkijker Bart van der Put en tenslotte door de wereld van de acid western reist.

Ook uit de hoek van de nieuwe bioscoopreleases waait een geestverruimende wind: een review van de remake van Dario Argento’s SUSPIRIA belooft dat de film nog vreemder is dan het origineel uit 1977, met name dankzij Tilda Swinton in een memorabele driedubbelrol. En wie Panos Cosmatos’ MANDY al heeft gezien, weet: ‘trippy horrorfilm’ is een understatement. Gelukkig sprak Cosmatos tamelijk nuchter met George Vermij over zijn ‘DEATH WISH on acid’. Evenzo nuchter zijn John Carpenter en Jamie Lee Curtis die vertellen hoe het was om na veertig jaar het definitieve vervolg te maken op de klassieker HALLOWEEN. Hoewel… definitief? Dat weet je nooit zeker in de wereld van de horrorfilm. Jasper ten Hoor neemt daarom de bizarre continuïteit van een aantal horrorfilmreeksen onder de loep.

Verder een interview met het duo Justin Benson en Aaron Moorhead, dat met hun geweldige films RESOLUTION, SPRING en THE ENDLESS flinkt heeft getimmerd aan een geheel eigen, bizar filmuniversum. Dat David Lynch dat laatste al jaren doet, weet iedereen. Maar is de man zelf net zo interessant als zijn werk? Hedwig van Driel bespreekt in dit nummer Lynch’ (auto)biografie Room to Dream op zoek naar een antwoord. Video Basta! brengt ditmaal een eerbetoon aan de knotsgekke releases van Vestron Video en natuurlijk zijn de strips en de vaste rubrieken Celluloid Scavenger, Abattoir, Kino Cadavre en Oud Papier ook weer van de partij. Tenslotte bespreken we zoals gebruikelijk een gevarieerd aantal dvd’s en blu-rays: van de geflipte scifi-cultfilm LIQUID SKY tot FEMALE TROUBLE, de undergroundklassieker uit de koker van John Waters.

Nieuwsgierig geworden? Schokkend Nieuws #134 ligt vanaf 6 oktober in winkels in Nederland en iets later ook in Vlaanderen. Niet te vinden in een winkel in jouw buurt? Voortaan direct thuis ontvangen? Word abonnee!

Bestellen als E-book (€2,95)
{nicedownloads:58}

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!