Thank God It's Friday, 21 april

Lees meer: testbeeldTGIF | Deze week is het de beurt aan hoofdredacteur online Carlijn Kruidhof om een Thank God It’s Friday te tikken. Zij bespreekt haar grote liefde: televisie.

Vijf geniale giallo-scènes van Dario Argento

Lees meer: Suspiria posterDIEPTEPUNT | Dario Argento is dit jaar weer te gast op Imagine. In een avondvullend programma wordt hij uitgebreid op de rooster gelegd over de vele hoogte- en dieptepunten uit zijn carrière en tijdens een speciale editie van Cinema Egzotik worden twee van zijn meest kleurrijke films vertoond: SUSPIRIA (1977) en OPERA (1987). Schokkend Nieuws zet als opwarmertje vijf geniale giallo-scènes uit zijn oeuvre op een rij.

Bon appétit!

Lees meer: Bon appetitVOORPRET| Voor de fijnproevers: RAW van Française Julia Ducourneau draait vanaf 27 april in de Nederlandse bioscoop. Malse konijnenniertjes zijn in de film de voorbode van diverse andere vleselijke genoegens van een hongerige studente. Hier zijn, ter voorbereiding, alvast acht gore eetscènes. Plus een toetje.

Imagine: de hoogte- en dieptepunten

Lees meer: afff 2004IMAGINE | Op 12 april gaat het Imagine Film Festival weer van start met de nu al veelbesproken openingsfilm GET OUT. Er staan ons weer tien prachtige dagen te wachten - en dat voor de 33ste keer! Hier een lijstje met hoogte- en DIEPTEPUNTen die het festival zo bijzonder maken.

Flashback: Jan Doense

Lees meer: SN19FLASHBACK | In de rubriek FLASHBACK legt Carlijn Kruidhof elke week vijf vragen voor aan (oud)medewerkers van Schokkend Nieuws over hun jeugdfilmherinneringen - en trauma's. Om het jubileum te vieren, beginnen we met de grondleggers van SN. Deze week: Jan Doense.

Thank God It's Friday, 7 april

Lees meer: TGIF 6 aprilTGIF| Theodoor Steen toont zich van een wat serieuzere kant deze vrijdag in Thank God It's Friday, met een pleidooi voor meer diversiteit en meer Szechuan-saus.

Thank God It's Friday, 31 maart

Lees meer: big troubleTGIF | De afgelopen week stond voor mij vooral in het teken van het Schokkend Nieuws jubileumfeest morgen. De podcast wordt die avond live opgenomen en ik moet dus ook mijn column over filmmuziek live voordragen. Daar heb ik nu al klotsende oksels van want stel je voor dat ik een black-out heb of opeens niet meer kan praten of me verslik of de hik krijg of ... of...

Podcast 11: Imagine en vrouwen in genrefilms

Lees meer: Get OutPODCAST | Op 12 april gaat Nederlands grootste genrefilmfestival Imagine weer van start, dus schuift programmeur Lauren Murphy bij ons aan om te praten over vrouwen in genrefilms en over de openingsfilm GET OUT.

De vijf meest geschifte SN-interviews

Lees meer: udo kier 2DIEPTEPUNT | In 25 jaar Schokkend Nieuws namen we ontelbare interviews af. Legendarische namen en marginale figuren, nieuwe talenten en uitgebluste B-filmsterren: van alles kwam voorbij. Hier zijn de vijf meest geschifte gesprekken uit 25 jaar SN!

Tien keer Zuid-Korea

Lees meer: Train to BusanVOORPRET | Spring deze week op de TRAIN TO BUSAN, in de bioscoop of bijvoorbeeld zaterdagnacht tijdens ons jubileumfeest. Het is niet de eerste keer dat de Zuid-Koreanen Hollywood ver achter zich laten qua durf en inventiviteit. Daarom, bij wijze van voorpret, hier een lijst van Zuid-Koreaans genrefilms die je gezien moet hebben.

Thuisbios, week 13

Lees meer: dont knock twiceKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week staat een boosaardige heks op uit de dood en een verliest een tovenaar zijn magische koffer.

Thank God It's Friday, 24 maart

Lees meer: a closer lookTGIF | Toen ik deze rubriek ooit begon was ik grotendeels werkloos en leek elke dag wel een vrijdag. Nu ben ik alweer jaren fulltime aan het werk en snap ik maar al te goed de dubbele gevoelens die een vrijdag met zich meebrengt. Thank God It's Friday!

Flashback: Bart van der Put

Lees meer: SN13FLASHBACK | In de rubriek Flashback legt Carlijn Kruidhof elke week vijf vragen voor aan (oud)medewerkers van Schokkend Nieuws over hun jeugdfilmherinneringen - en trauma's. Om het jubileum te vieren, beginnen we met de grondleggers van SN. Deze week: Bart van der Put.

De vijf meest hilarische SN-interviews!

Lees meer: Franco NeroDIEPTEPUNT | In vijfentwintig jaar Schokkend Nieuws namen we ontelbare interviews af. Acteurs, actrices en regisseurs heb je in alle soorten en maten - van pretentieuze zakkenwassers en grote ego’s tot jotteme peren - hier zijn de vijf meest hilarische interviews uit onze geschiedenis.

ABONNEER JE NU!

SN 125 klein Cover

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer