Thank God It's Friday, 23 juni

Lees meer: TGIF22JuniTGIF | Als mij een ding duidelijk werd deze week bij het analyseren van het filmnieuws dan is het dat mijn smaak vrij uniek (lees: belabberd) is. Toch durf ik jullie een nieuwe Thank God It's Friday! voor te schotelen.

"Met dat eerste uitgerukte hart begon ik een schild op te bouwen"

Lees meer: The Witches posterFLASHBACK | In de rubriek FLASHBACK legt Karina Meerman elke week vijf vragen voor aan (oud)medewerkers van Schokkend Nieuws over hun jeugdfilmherinneringen - en trauma's. Deze week: redactielid Julius Koetsier, die liever piraat hadden willen zijn dan imperialist.

Nieuwe King-verfilmingen op komst

Lees meer: The Mist posterVOORPRET | Mooie tijden dienen zich aan voor fans van Stephen King. THE MIST is het begin van een jaar vol nieuwe, veelbelovende adaptaties. De meester zelf is alvast enthousiast. Via zijn Twitteraccount liet hij het volgende noteren: “Believe it or not, they all look awesome.” Als dat geen voorpret is!

When animals attack!

Lees meer: 47 Meters DownVOORPRET| Het is weer bijna Shark Week en vanaf donderdag duikt in 47 METERS DOWN ook een grote haai op die twee duikers terroriseert. Wij trakteren je alvast op tien gevaarlijke maar vooral hilarische beesten die helemaal losgaan op het witte doek.

Thank God It’s Friday 16 juni

Lees meer: phenomena staandTGIF| Zelfs redactieleden van Schokkend Nieuws moeten wel eens op vakantie gaan. Al die films en series recenseren is natuurlijk retezwaar.  En zo was ik in Barcelona om wat stoom af te blazen. Zon, zee, tapas en Gaudí! Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en al snel zat ik in een bioscoop…

Superheldinnen

Lees meer: Wonder Woman Warner Bros Ent All Rights Reserved VOORPRET | In Nederland en België is WONDER WOMAN nog niet eens uit, maar in de rest van de wereld bracht de film al onverwacht veel geld op. Hopelijk leidt dat tot meer films en series met vrouwelijke stripheldinnen in de hoofdrol. Wij hebben alvast een paar ideeën!

Thank God It's Friday, 9 juni

Lees meer: dale cooper red room black lodge TGIF | Tijdens het schrijven van deze TGIF zit ik in een hotel aan de Sunset Boulevard in Hollywood, waar ik op uitnodiging van de studio een later dit jaar te verschijnen film zag en de cast interviewde. Blijkbaar doen filmjournalisten er toch nog toe, anders zouden ze ons niet zo in de watten leggen. Maar wat is precies onze taak?

Kick-ass girls & wonder women

Lees meer: Wonder Woman Warner Bros Ent All Rights Reserved ESSAY | Kick-ass girls doen het goed in de bioscoop de laatste tijd. Denk maar aan Katniss Everdeen of LUCY. Maar wie denkt dat filmvrouwen vroeger alleen maar damsels in distress waren, heeft niet goed opgelet. Schokkend Nieuws bewijst eer aan de vrouwen die lieten zien dat ‘je vecht als een meisje!’ ook een compliment kan zijn.

Universal Monsters Crossovers

Lees meer: The MummyVOORPRET | Eén film is niet meer genoeg, tegenwoordig tel je pas mee als je een heel filmuniversum hebt. Dus start met THE MUMMY vanaf 8 juni de poging van Universal om hun bekende filmmonsters à la Marvel in één universum te stoppen. Maar zo nieuw is dat niet, er zijn in de geschiedenis al aardig wat films geweest waar de bekende Universal-monsters samen te zien waren.

Thank God It's Friday, 2 juni

Lees meer: TGIF2 6 17ATGIF| Het is weer vrijdag, dus tijd voor onze vaste rubriek TGIF, waar je hopelijk fan van bent. Want daar wil ik het deze week over hebben: fancultuur en alles wat dat behelst.

Thank God It's Friday, 26 mei

Lees meer: Magritte facehuggerTGIF | Let's face it: de eindeloze stroom nieuwe series en films houdt écht nooit op. Maar eigenlijk is het wel een prettig idee dat je niet alles kunt zien wat uitkomt en is het bovenal een grote opluchting dat dit niet hóeft (waar heb je anders een hele Schokkend Nieuws-redactie voor).

Flashback: Bram Roza

Lees meer: Labyrinth poster

FLASHBACK | In de rubriek Flashback legt Karina Meerman elke week vijf vragen voor aan (oud)medewerkers van Schokkend Nieuws over hun jeugdfilmherinneringen - en trauma's. Deze week een van de opmakers van het blad: gore-hound Bram Roza, wiens Instagram-account zich kenmerkt door een sausje van onsmakelijkheid.

Podcast 12: Film Noir

Lees meer: Touch of Evil posterPODCAST | Van THE MALTESE FALCON tot TOUCH OF EVIL: vandaag bespreken we film noir. Te gast is Sander van Dijk, regisseur van de Nederlandse neo-noir DARK MACHINE.

Voorpret: Dubbelzien

Lees meer: twin peaks poster laura palmerVOORPRET | It's happening again. 25 jaar na het aflopen van de twee originele seizoenen (1990-1991) en de bijbehorende film FIRE WALK WITH ME (1992) is het fenomeen terug van weggeweest: TWIN PEAKS. En omdat we zo blij zijn dat David Lynch nogmaals terugkeert naar het mysterieuze bergstadje, zetten we 9 van z'n inwoners, die ook in ander werk van de excentrieke regisseur opdoken, nog eens op een rijtje.

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SChokkend Nieuws 126 700px

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer