RECENSIE

Helldriver(2010)

Je moeder die de benen van je vader opeet, een zombieplaag veroorzaakt in Japan en geheel terloops je hart uitrukt: een mens zou van minder gek worden. Kika niet: ze krijgt een kunsthart en de nobele taak om haar zombiemoeder een halt toe te roepen.

In 2008 was Yoshihiro Nishimura als special makeup effects supervisor betrokken bij THE MACHINE GIRL. De film was een wereldwijd succes: de combinatie van techno-elementen, splatter, punk en hier en daar wat humor sloeg in. In hetzelfde jaar maakte Nishimura zijn regiedebuut met TOKYO GORE POLICE. VAMPIRE GIRL VS. FRANKENSTEIN GIRL volgde en nu is dus ook HELLDRIVER uit op dvd. De film was vorig jaar de slotfilm van The Night of Terror.

De makke destijds van TOKYO GORE POLICE waren de bloedserieuze personages. HELLDRIVER heeft gelukkig veel meer humor Er trekt een bonte stoet krankzinnige personages en creaturen voorbij. Nishimura heeft zich uitgeleefd.

Eén van zijn beste vondsten is een spinnenvrouw die Kika te lijf gaat: vanuit haar kruis steekt ze nog even de middelvinger op en gaat dan ten aanval met een keur aan gevechtszwaarden. Een van Kika’s medestrijders gaat in een pantserwagen het gevecht aan met een zombie vol spijkers. In de grote finale zien we een zombiekruisraket. HELLDRIVER is heerlijk hysterisch, geestig en echt behoorlijk goor.

Jammer dat HELLDRIVER met een lengte van twee uur echt te lang is. De zoveelste close-up van ingewanden die worden uitgetrokken of afgehakte armen gaat na verloop van tijd vervelen. De formule van de Japanse bloedfonteinen raakt wat sleets. Tijd dat Nishimura wat nieuws gaat doen? Voor hem staan twee anthologieën in de planning: THE ABC’S OF DEATH (26 regisseurs, 26 manieren om te sterven) en THE PROFANE EXHIBIT, samen met o.a. Uwe Boll.

 Di: Shock (NL: 16 april). Copyright Maarten van Krimpen. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 23 april 2012.

© Maarten van Krimpen
20 april 2012
  • Titel
    Helldriver
  • Lengte
    117 minuten
  • Regie
    Yoshihiro Nishimura
  • Scenario
    Yoshihiro Nishimura, Daichi Nagisa
  • Cast
    Yumiko Hara, Eihi Shiina, Kazuki Namioka
  • Taal
    Japanese
  • Land
    Japan
  • Trailer
Meer HorrorMeer Sci-Fi
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.