pans labyrinth gloves
pans labyrinth gloves
TGIF
8 mei 2015

Thank God It’s Friday 8 mei



pans labyrinth glovesTGIF | De dood van Jar Jar Binks, de terugkeer van Pennywise en nieuwe kleding voor Captain America en Iron Man. Ja hoor, het is weer weekend!



STAR WARS | Het zal verrekte moeilijk worden om het in een TGIF niet over STAR WARS te hebben. Zeker niet als het ook nog eens 4 mei, oftewel May the Fourth (Be With You), is geweest. Dus terwijl Yoda opduikt in een eeuwenoud manuscript, zijn er weer nieuwe foto’s vrijgegeven van STAR WARS: THE FORCE AWAKENS. Ondertussen fantaseert JJ Abrams over de dood van Jar Jar Binks. Maar ja, wie niet? Of zullen er echt mensen zijn die de impopulaire Gungan willen zien opduiken in de nieuwe film? Verder hebben we wat betreft de populaire sciencefiction-franchise nog in de aanbieding: een LEGO Millennium Falcon, een bijzondere LEGO Death Star, een geestige boekenplank, de films in combinatie met de Japanse vouwkunst kirigami en overheerlijke STAR WARS-snacks. En vooruit, ook nog een STAR WARS-versie met puppies. 



MARVEL | Maar naast STAR WARS kan het internet de laatste tijd ook niet om Marvel heen. Zelfs Joss Whedon gaat even offline. Terwijl AVENGERS: AGE OF ULTRON goede zaken doet, wordt er al flink gepraat over de volgende films. Zo worden de INFINITY WARS volledig gedraaid met de nieuwste IMAX camera’s, zijn er een paar regisseurs in beeld voor de nieuwe SPIDER-MAN en heeft ANTMAN een nieuwe poster. En natuurlijk wordt er volop gepraat over CIVIL WAR, de grote strijd tussen Steve Rogers en Tony Stark. Met onder andere een blik op de nieuwe kostuums van Captain America en Iron Man en meer informatie over de rol van Martin Freeman. Met al die personages zou je kunnen denken dat de film misschien té groot gaat worden? Wat het ook gaat worden, we kijken hoe dan ook weer uit naar de volgende cameo van de legendarische Stan Lee.



TERUG | We weten al een tijdje dat we waarschijnlijk snel terugkeren naar de creatieve wereld van Beetlejuice, maar meneer Betelgeuse is niet het enige monster dat binnenkort terugkomt. Zo komt de legendarische Dr. Phibes terug, ditmaal vertolkt door Malcolm McDowell, en is Will Poulter (THE MAZE RUNNER) de verrassende vervanger van Tim Curry als Pennywise the Dancing Clown in de nieuwe verfilming van Stephen Kings IT. Ondertussen krijgen we ongetwijfeld weer wat nieuwe toffe monsters, nu Clive Barker iets gaat maken rondom Creepy Pasta. Laten we hopen op iets lekker engs en geschifts. Hoewel het waarschijnlijk niet zo geschift zal worden als de derde HUMAN CENTIPEDE, die nog krankzinniger lijkt te worden dan de vorige twee films. 

 De Japanse studio Toei is druk aan de slag met het restaureren en ophalen van oud werk, maar dé kampioen oude successen ophalen is natuurlijk Arnold Schwarzenegger, die in zes minuten zijn bekendste filmrollen naspeelt. En je zult het niet geloven, maar ook Bruce Lee is terug. Eveneens bijna uit de dood herrezen is Ray Harryhausen met dit prachtige, levensechte beeldje. Dat is echt een hebbedingetje. Net als deze geweldige handschoenen trouwens.



Dat was ‘m weer voor deze week! Tips zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl. Fijn weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!