tgif aliens
tgif aliens
TGIF
20 maart 2015

Thank God It’s Friday 20 maart

tgif aliensTGIF | Terwijl de vampiers nog nagenieten van de zonsverduistering, zorgen wij weer voor een extra zonnetje in huis op deze vrijdag met allerlei linkjes!



HORROR | Laten we meteen met het belangrijkste nieuws beginnen; er is een titel en een releasedatum bekend voor SHARKNADO 3: OH HELL NO. Voor wie niet houdt van wervelwinden die kraakbeenvissen uitspuwen, er zijn gelukkig ook hele mooie horrorfilms. En is het succes van horrorfilms eigenlijk te verklaren? Hoe dan ook, in de Scandinavische landen mogen ze blij zijn, daar krijgt het genre een nieuwe boost, met nieuwe titels van interessante regisseurs. En Stephen King is er in ieder geval over uit; de nieuwe film van Guillermo del Toro is doodeng.



TV | Het was even schrikken deze week, toen David Lynch aangaf dat hij twijfelt over het derde seizoen van Twin Peaks. Maar volgens Showtime gaat het gewoon door. Overigens lijkt de nieuwe serie van M. Night Shyamalan een soort combinatie te zijn van Twin Peaks en The Stepford Wives. Andere succesformules op televisie zijn Sherlock Holmes en de wandelende lijken uit The Walking Dead. Weet jij welke zombies bij welke films of series horen? Test hier je zombiekennis.

HEBBEN! | Voor de fans met geld: niets is leuker dan wat unieke hebbedingetjes van je favoriete film. Wat te denken van een stormtrooper op een quadcopter? Of van een levensgrote Lance Henriksen (Bishop) uit ALIENS in je huis? En er zullen ongetwijfeld fans gaan watertanden van deze BLADE RUNNER-spullen. Wat je echter zelden tegenkomt zijn vrouwelijke action figures. Eten wordt daarentegen goed vertegenwoordigd; van gekke gerechten tot Star Trek Sushi. Maar het leukste speelgoed van deze week? Jurassic Park Lego. Lego én dinosaurussen, moeten we nog meer zeggen?



RANDOM CORNER | Ten eerste feliciteren wij de twaalf bekende sci-fi films die dit jaar 20 jaar oud zijn geworden. Verder het nieuws dat John Woo terugkeert en dat Kevin Smith bezig is met MALLRATS 2. Dat is echter nog niet zo beangstigend als Tommy Wiseau, die nadenkt over een prequel van THE ROOM. Verder uitleg over het dansen van de kleine boom Groot in GUARDIANS OF THE GALAXY. En het einde van INTERSTELLAR zag er ook heel anders uit, zo zegt Jonathan Nolan. Onze laatste gedachte gaat uit naar die arme Sauron. Overal wordt hij bestempeld als de grote slechterik, maar hij is zo slecht nog niet.



Dat was ‘m weer voor deze week! Tips zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl. Fijn weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!