alien1
alien1
TGIF
22 januari 2015

Thank God It’s Friday, 23 januari

alien1TGIF | Weinig groot nieuws deze week: zelfs Star Wars en de superhelden lieten het een beetje afweten. Wat doe je dan als TGIF? Darth Vader broodroosters, 80’s knokhelden, kunst en nog veel meer randomness natuurlijk! Oh ja, en de terugkeer van X-Files

FILMS EN SERIES | Okay, je moet er even voor gaan zitten, maar dan weet je ook àlles over èlke mutant die ooit in X-Men voorkwam en praat iedereen onder tafel op je eerstvolgende geek party. Over X-MEN gesproken, Patrick Stewart and Ian McKellen doen hoogstwaarschijnlijk niet mee in X-MEN: APOCALYPSE, die in 2016 uit moet komen. Bummer. Out with the old, in with the new. Maar hier is een PIRATES OF THE CARIBBEAN honest trailer om je weer op te vrolijken. Helemaal in het kader van de Kick-Ass Girls & Wonder Women-special in de volgende Schokkend Nieuws – Salma Hayek in EVERLY! En distributeur Cinedigm wil het exploitation genre nieuw leven inblazen. Tien films tegelijk, met titels als REFORM SCHOOL GIRL en WAR OF THE COLOSSAL BEAST. We wachten af! Hier is alvast de trailer voor het vijfde seizoen van The Walking Dead. Jane Goldman (KICK-ASS) is met een script voor de verfilming van de FABLES comic bezig, en David E. Kelley brengt Stephen Kings Mr. Mercedes naar tv. Emily Blunt zit misschien in SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN deel 2. Wie er niet in zit? Snow White. Go figure. Het vervolg van de serie Constantine blijft nog onduidelijk (jammer, hij is leuk!), dus een claymation John Constantine gaat zelf maar op onderzoek uit. En toegegeven, AMERICAN SNIPER is niet echt een Schokkend Nieuws-film, maar dit vind ik toch echt te grappig om niet te delen: #babygate!

mt_ignore:alienKUNST | Neill Blomkamp (DISTRICT 9) was stiekem bezig met een ALIEN film! Zo stiekem blijkbaar dat de studio het niet eens wist. Het lijkt helaas niet door te gaan. Doodzonde, want de concept art is geweldig. (zie hiernaast en hierboven) Ook mooi: Wes Anderson films als old-school paperback covers, GHOSTBUSTERS fan art en deze matte paintings uit de originele STAR WARS trilogie. En dat brengt ons naar…

STAR WARS | ….toch nog een beetje STAR WARS nieuws. Wat zeg ik, breaking news! George Lucas heeft namelijk eindelijk de nieuwe STAR WARS trailer gekeken. En hij had er één woord voor over. Tatiana Maslany (van het geniale Orphan Black) en Rooney Mara (THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO) zijn in de running voor een rol in STAR WARS. Neem ze allebei, zou ik zeggen. En wat doet Boba Fett? Boba Fett jaagt. Op video game characters bijvoorbeeld. 

PREBOOTSEQUELS | De GREMLINS reboot lijkt van tafel te zijn (rejoice!), maar nu kunnen we ons hart vast gaan houden voor de X-Files reboot. Gillian Anderson en David Duchovny hebben er zin in. Ik hou me nog even bij de gouwe ouwen. Ook THE RING reboot/prequel/sequel/whatever lijkt helaas niet te stoppen, inclusief vintage videotape. De BEETLEJUICE sequel mèt Winona Ryder heb ik dan weer wel veel zin in. We wisten natuurlijk al dat Twin Peaks terug gaat komen, en met David Lynch aan het roer heb ik daar in elk geval alle vertrouwen in. De lijst met old-timers die terugkomen groeit: naast Coop en Sherrif Truman komen ook Bobby Briggs, de enige echte Laura Palmer, en waarschijnlijk (hopelijk) Audrey Horne weer opdraven! 

GRABBELTON | Hebbedingen! Een Batmobile kinderwagen bijvoorbeeld (vader is extatisch, kind lijkt toch iets meer geïnteresseerd in z’n lolly), of een Millennium Falcon gemaakt van hash olie (echt waar), een schaalmodel van de ALIEN powerloader (maar 1200 dollar!), Star Wars Speakers, Star Wars headphones, Marvel speakers, en, mijn favoriet – de Darth Vader toaster. Oh, en over ALIEN gesproken… Heb je een uitgesproken mening over THE HOBBIT films? Hier kun je hem kwijt. En hier is Oculus Rift vs. bange mensen. Alle drie de JURASSIC PARK films geanalyseerd in drie minuten. Star Trek is 50 volgend jaar! En zo zou dat gevierd moeten worden. En hoe komen al die superhelden en supervillains toch aan hun sidekicks? Wil Wheaton legt het uit.

En, omdat wij van TGIF jullie graag met een goed gevoel het weekend in sturen, is hier een supercut van The Ultimate 80’s Heroes! Schokkend Nieuws is niet aansprakelijk als je er spontaan van rond gaat meppen in de metro naar huis dalijk.

 Dat was hem weer voor deze week! Tips kunnen zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl. Fijn weekend allemaal!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!