SCHOKKEND NIEUWS

Hoorcollege

Filmmuziekkenner Erik van ´t Holt was verantwoordelijk voor de boeiende soundtrackspecial in Schokkend Nieuws #102. Erik schreef een rondreis van vijf pagina’s door de genrefilmmuziek (“van Max Steiner tot Hans Zimmer”) en had een interview met één van zijn muzikale helden, Pino Donnagio, de Italiaanse componist die scores schreef voor o.a. Nicolas Roeg, Dario Argento, Joe Dante en Brian De Palma. Speciale QR-codes in de special stelden je in staat om de verschillende fragmenten uit bekende en minder bekende horror- en sciencefictionfilms te beluisteren.

Donnagio ga je zeker horen tijdens Eriks interactieve college op zaterdag 12 januari in het Utrechtse filmtheater ’t Hoogt. De toegang is gratis. De anderhalf uur durende rondreis door de geschiedenis van de filmmuziek is niet alleen beperkt tot genrefilms, maar verwacht wel de nodige horror en sciencefictionscores. Erik verklapt alvast een paar muziekfragmenten die voorbij zullen komen: KING KONG (1933), THE DAY THE EARTH STOOD STILL (1951), THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY (1966), AIRPLANE! (1980) en THE DARK KNIGHT (2008).

Dit is trouwens ook een goed moment om een aankondiging te doen: vanaf de volgende editie van ons filmmagazine  (#106, begin februari) gaat Erik regelmatig filmsoundtracks bespreken in Schokkend Nieuws. Net zoals je gewend bent van onze dvd- en blu-ray-recensies; we pikken de meest opvallende en bijzondere releases eruit. Erik gaat in het nieuwe nummer de Doctor Who – 50th Anniversary Soundtrack bespreken, een dikke verzamelaar (4 cd’s) met muziek uit alle Doctor Who-series!

De muziekspecial lezen en beluisteren?
Download ‘m hier:
{nicedownloads:25}


Zondag 12 januari

15.00 – 16.30 uur
Filmtheater ‘t Hoogt
’t Hoogt 4
3512 GW Utrecht
Nederland
Haal je gratis entreebewijs vooraf bij de kassa.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!