SCHOKKEND NIEUWS

Schokkend Nieuws 104 is uit!

Schokkend Nieuws is al twintig jaar ‘griezelig goed’ op de hoogte van alles op het gebied van horror-, sciencefiction-, fantasy- en cultfilms. Het glossy filmmagazine verschijnt tweemaandelijks. De nieuwe editie ligt vanaf deze week in de winkels in Nederland en Vlaanderen. Ook in nummer 104 weer een rijke verzameling artikelen, interviews, recensies en columns waar de filmliefde vanaf spat.

‘Vergeet puberale studentengrapjes of slimme spiektechnieken,’ schrijft Hans Dewijngaert. ‘Wie het einde van het schooljaar wil halen, kan beter een voordeelsetje slagersmessen op de kop tikken en zijn telekinetische gaven aanscherpen.’ Hans bespreekt ze allemaal in de High School Horror-special: van MASSACRE AT CENTRAL HIGH tot PROM NIGHT, van PLEDGE NIGHT tot FINAL EXAM.

Naast de High School Horror en CARRIE (NL: 7 nov. / BE: 13 nov.), in deze oktober/novembereditie ook een vooruitblik op het hilarische THE WORLD’S END (BE: 14 okt./NL 14 nov.) en Spike Lee’s remake van de Koreaanse wraakthriller OLDBOY (NL: 28 nov/BE:22 jan. 2014).

Schokkend Nieuws combineert het vooruitblikken en de recensies van de allernieuwste bioscoopfilms en blu-ray releases als vanouds met een forse snuif nostalgie. Roel Haanen had een lang interview met Ken Wiederhorn, de regisseur van de allereerste Nazi-zombie-film SHOCKWAVES (1977). Wiederhorn haalt niet alleen herinneringen op aan Peter Cushing en de opnames van RETURN OF THE LIVING DEAD PART II, maar roddelt ook ongegeneerd over Brian De Palma en Quentin Tarantino.

Verder in dit nummer: recensies van THE HOWLING, WAKE IN FRIGHT, CITADEL, BLANCANIEVES, REBOUND en DERANGED. Die laatste film verscheen in 1974, ongeveer gelijktijdig met THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE, en was net als die film en Alfred Hitchcocks PSYCHO gebaseerd op de geruchtmakende moordenaar Ed Gein. De kop boven het artikel is typisch Schokkend Nieuws: ‘Geen pijn, geen Gein’.

Veertig pagina’s vol actuele en kritische recensies, nieuws, vooruitblikken en de nostalgische rubriek Kino Kadavre én een prachtige Carrie-poster van grafisch vormgever Linda Hordijk! De Nederlandse abonnees ontvangen SN eind deze week. De Belgische abonnees waarschijnlijk iets later.

Dit nummer downloaden op PDF? Dat kan.
Abonnee worden? Nog beter! Voor 20 euro ontvang je Schokkend Nieuwe zes keer per jaar!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!