SCHOKKEND NIEUWS

Verse Nederhorror!

Talloze beginnende en gevorderde genrefilmmakers wisten de website van Vers  (of de voorloper NFTVM) al te vinden voor het plaatsen van oproepjes voor cast en crew. Zonder Vers hadden veel amateurs, semi-professionals én professionals in de Nederlandse horror, sciencefiction en fantasy het nog moeilijker gehad.

Fijn dus dat de vereniging de discussie wil aanzwengelen over vragen die genrefans in de Lage Landen zich al jaren stellen: “Niet alleen in Hollywood, ook in Nederland worden verrassend veel horrorfilms gemaakt. We hebben zelfs drukbezochte horrorfestivals als Imagine, De nacht van de Wansmaak of Duistere Openbaringen [sic]. Toch lijken onze Nederlandse horrorfilms niet ‘het grote publiek’ te bereiken… Hoe kan dat? Worden de films wel gemaakt, maar niet gevonden? Hoe moet je beginnen om in Nederland een succesvolle horrorfilm te maken? Wat komt er kijken bij een goede horrorfilm?”

Horrorfanaat, filmkenner en presentator Matthijs Kleyn (ook bekend als Jakhals Thijs) probeert achter de formule te komen. Op het podium zitten onder meer journalist Barend de Voogd, hoofdredacteur van Schokkend Nieuws filmmagazine, programmeur van het Imagine Film Festival en regisseur van ZOMBEER; regisseur Richard Raaphorst, die onlangs zijn nazi-robotzombiefilm Het Ketelhuis
Pazzanistraat 4 Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur

Reserveer je kaartje via 020 684 0090
Vers

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!