Flyer Cozzi1
Flyer Cozzi1
Nieuws
23 april 2018

Fantasticozzi!

Flyer Cozzi1EVENT | Luigi Cozzi komt naar Rotterdam! Op woensdag 2 mei wijdt WORM de maandelijkse Cultfilmavond aan de Italiaanse regisseur. In aanwezigheid van maestro Cozzi zélf kun je genieten van CONTAMINATION en zijn meest recente film BLOOD ON MÉLIÈS’ MOON.

Cozzi is de Italiaanse regisseur die ons in het verleden wist te vermaken met films als HERCULES (1983), THE KILLER MUST KILL AGAIN (1975) en STARCRASH (1978). We publiceerden in 2011 al eens een uitgebreid interview met hem.

Na bijna 20 jaar afwezigheid is hij terug met BLOOD ON MÉLIÈS’ MOON (2016). In de recensie in SN#130 werd deze mix van scifi en giallo nog omschreven als een aanrader voor liefhebbers van de Italiaanse genrefilms, met gastrolletjes voor regisseurs als Lamberto Bava en Dario Argento. Fans van het oudere werk van Luigi Cozzi kunnen zich op 2 mei verheugen op CONTAMINATION uit 1980: een sciencefiction-horrorfilm vol buitenaardse eieren en ontploffende ingewanden, begeleid door een soundtrack van Goblin.

De Cozzi-avond begint al om 19:00 uur met de documentaire FANTASTICOZZI van regisseur Felipe M. Guerra, waarin op chronologische wijze de carrière van Luigi Cozzi wordt belicht. Van zijn allereerste scifi-film THE TUNNEL UNDER THE WORLD uit 1969 en zijn versie van GODZILLA a.k.a. COZZILLA uit 1977, tot aan zijn meest recente film. Als je hierna nog meer wilt weten dan is er natuurlijk voldoende gelegenheid om met de regisseur zelf te praten.

Het volledige programma is als volgt:
19:00 FANTASTICOZZI (Felipe M. Guerra, 2016)
20:30 introductie door Luigi Cozzi met aansluitend BLOOD ON MÉLIÈS MOON (Luigi Cozzi, 2016)
23:00 Q&A met Luigi Cozzi met aansluitend CONTAMINATION (Luigi Cozzi, 1980)

Tickets kosten in de voorverkoop slechts 7,50 euro en zijn te koop via de WORM-website.
www.worm.org

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!