SCHOKKEND NIEUWS

“Michael Mann is knettergek!”

De Nederlandse acteur die we kennen van o.a. OORLOGSWINTER, THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO en DE WEDEROPSTANDING VAN EEN KLOOTZAK schoof vorige week aan voor de derde editie van de Schokkend Nieuws podcast. Presentatoren Tim Koomen en Basje Boer en SN-redacteuren Hedwig van Driel en Jasper ten Hoor hoorden hem bijna een uur lang uit over acteren, het personage van The Joker, Michael Mann (met wie hij BLACKHAT maakte), David Fincher en Terrence Malick.

De redacteuren van het enige Nederlandse filmtijdschrift dat al sinds 1992 griezelig goed op de hoogte is van alles op het gebied van horror-, sciencefiction-, fantasy- en cultfilms schuiven iedere maand rond de tafel om te praten over de classics in het genre én de aankomende bioscoop- en dvd-releases. In iedere aflevering staat een bijzonder thema centraal, komen er twee columns voorbij en voelen ze een bijzondere gast aan de tand.

mt_ignore: Podcast 3

In aflevering drie praten ze onder meer over NO COUNTRY FOR OLD MAN, ELLE, KRISTEN, FEAR THE WALKING DEAD,  LIGHTS OUT en STAR TREK: BEYOND. Het thema deze keer is The Joker, na aanleiding van de aankomende film SUICIDE SQUAD. Hedwig van Driel grijpt die laatste film aan om in haar column Blast from the Past te vertellen over THE DIRTY DOZEN uit 1967, en Erik van ’t Holt vervolgt in Duistere Klanken zijn tocht langs vreemde instrumenten. Ditmaal: de Waterphone en de Blaster Beam. Tot slot horen we van Schokkend Nieuws-correspondente Yfke van Berckelaer in Los Angeles. Zij schoof aan bij de Amerikaanse podcast Have You SEEN This?  en vertelde daar over de Nederhorrorklassieker DE JOHNSONS uit 1992.

Aflevering drie van de Schokkend Nieuws podcast kun je nu gratis beluisteren via iTunes of via Soundcloud. Abonneren via iTunes/je podcatcher kan via deze link.

( Foto: Jordy Klaver.)

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!