tgif10juni
tgif10juni
TGIF
10 juni 2016

Thank God It’s Friday 10 juni

tgif10juniTGIF | De zomer komt eraan! Wij vieren de afgelopen zomerse week met smakelijke controverses, leuke nieuwtjes, mooie posters en veel interessant leesvoer!

SUPERHELDEN | We openen met superhelden (en superschurken niet te vergeten), want rond superheldenfilms is het nooit stil. Jeff Goldblum kijkt vooruit en vertelt over zijn rol als Grandmaster in THOR: RAGNAROK. Producent Simon Kinberg kijkt intussen achteruit en legt uit wat er misging bij FANTASTIC FOUR van vorig jaar. Uiteraard is zijn X-MEN: APOCALYPSE nu volledig in het nieuws. De reacties zijn matig, de Turtles lijken sterker (maar ja, wat kunnen die gemuteerde schildpadden ook verkeerd doen?) en men legt het spel van de acteurs onder de loep. Fox lijkt echter vooral bezig met excuses maken voor een vrouwonvriendelijk reclamebord, waar mensen kritiek op hadden. Wellicht zijn de rollen binnenkort omgedraaid en zien we Captain Marvel een mannelijke vijand bij de keel grijpen. Voor de rol van Captain Marvel heeft men schijnbaar Brie Larson op het oog.



NIEUWE PROJECTEN | Met dit stukje castingnieuws springen we meteen maar naar wat ander castingnieuws. Zo is Gillian Anderson gecast in de serie American Gods, wordt de cast van de tweede BLADE RUNNER steeds interessanter (maar ja, wie kijkt er ook niet graag naar BLADE RUNNER?) en John Booyega stapt van STAR WARS meteen over naar een nieuwe blockbuster en gaat de zoon van Idris Elba spelen in PACIFIC RIM 2. De vraag of je voor een blockbuster of een indie gaat, is altijd de vraag voor filmmakers, zoals voor Duncan Jones, de man achter WARCRAFT (U weet wel, die film waar Jamie Lee Curtis erg naar uitkeek). En terwijl Sam Raimi zich weer gaat storten op een grote avonturenfilm, gaat Danny Boyle niet voor een nieuwe blockbuster, maar keert terug met een tweede TRAINSPOTTING. Ook Sir Anthony Hopkins is niet vies van een blockbuster meer of minder en zal nu verrassend genoeg een rol vertolken in TRANSFORMERS 5: THE LAST KNIGHT. Verder is Tom Cruise terug als Jack Reacher en kan als stunt-double niemand minder dan Ben Stiller gebruiken. Laatste castingnieuws: er is ook een nieuwe Pennywise gevonden.



HORROR | Met de nieuwe Pennywise is de brug geslagen om het even over horror te hebben. Van giallo tot slasher, wie houdt er nu niet van horror? Zelfs Van Gogh had horror kunnen maken (net als dat Picasso en Kubrick heel goed samengaan). Soms is het al prettig om gewoon een horrorfilm op de achtergrond aan te hebben staan. We houden van practical effects en we houden van de mooi artwork. Welke van deze posters is mooier dan het origineel? En we houden natuurlijk van horrorpersonages, vooral als ze het tegen elkaar opnemen. Na Predator, Alien, Jason en Freddy staan nu Sadako en Kayako tegenover elkaar. Op het honkbalveld, welteverstaan. Maar laten we vooral de oude Universal filmmonsters niet vergeten.



ROBERT ENGLUND | Over iconische filmmonsters gesproken; Robert Englund, de man uit onze nachtmerries, was afgelopen maandag jarig en dat is een mooi moment om het even over hem te hebben. De acteur, die in augustus weer eens naar Nederland komt, mag dan 69 jaar geworden zijn, hij blijft actief. Hij ziet het zelfs wel zitten om een klein rolletje in de nieuwe reboot van A NIGHTMARE ON ELM STREET te spelen. Niet die van Freddy, dat heeft hij al genoeg gedaan. Naast films en een tv-serie zong hij liedjes en had als Freddy zelfs een eigen hotline. Het zal ons benieuwen wie na Englund en Jackie Earl Haley de handschoen gaat dragen. Misschien moeten ze hem combineren met PHANTASM? Toch is het goed om te weten dat Englund naast Freddy ook genoeg andere rollen heeft gespeeld.
 


LEESVOER | Voor alle liefhebbers nog een paar interessante artikelen. Lees bijvoorbeeld over THE LAST DRAGON of het verhaal van een miljonair en zijn filmproject. Lees waarom Brian DePalma helemaal klaar is met televisie en Hollywood en waarom we zo bang zijn voor fan fiction. Verder de discussie of invloed van fans op bijvoorbeeld films een slechte zaak is of niet.



AND FINALLY | Mocht je geen zin hebben om te lezen, dan nog wat andere tips: Je kunt zelf gaan animeren met de software van Ghibli. Verder kun je je gaan verdiepen in de kunst van de slowmotion. En als je nu echt niets te doen hebt, de komende dagen, dan kun je wellicht met je barbies gaan spelen. Maar wel Star Trek barbies, uiteraard!



Dat was ‘m weer voor deze week! Tips zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl. Prettig weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!