SCHOKKEND NIEUWS

Schokkend Nieuws 118 is uit!

‘Mijn eerste ervaring met film was niet in de bioscoop. Het was aan het einde van onze straat. Daar stond zo lang als ik me kan herinneren een stenen muur overdekt met posters.’ De Britse connaisseur Alan Jones beschrijft wat waarschijnlijk voor veel filmliefhebbers geldt: de liefde begint vaak bij de opvallende, prikkelende of ronduit beeldschone filmaffiches. Jones schreef het voorwoord van het prachtige posterboek The Act of Seeing van regisseur Nicolas Winding Refn. Dat boek was voor de redactie van Schokkend Nieuws aanleiding om de februari/maart editie te wijden aan de kunst van het filmaffiche.

Filmmagazine Schokkend Nieuws, het enige Nederlandstalige tijdschrift voor sciencefiction-, horror-, fantasy- en bijzondere cultfilms, verschijnt elke twee maanden en is iedere editie gewijd aan een bijzonder onderwerp. Dat het blad eigenwijs is en nog steeds op papier verschijnt heeft voordelen: de lezers worden deze keer niet alleen getrakteerd op mooie interviews maar, geheel in stijl, ook op een ingevouwen, exclusieve poster van Enzo Sciotti!

beyond poster 03Schokkend Nieuws interviewde Sciotti over zijn invloeden en zijn passie voor schilderen, cinema en mooie vrouwen. Hoofdredacteur Barend de Voogd sprak verder met de Belgische illustrator Gilles Vranckx die een boekje opendoet over de behandeling van  posterontwerpers. Verder: vreemde posterontwerpen uit het Oostblok, Amerikaanse (s)exploitation-posters, de favorieten van de redactie en een interview met Wim Jansen van vintage postergalerie MOVIE INK in Amsterdam.

Het nieuwe nummer van Schokkend Nieuws ligt eind deze week in de betere winkels en is via de website te downloaden. Naast de Filmposterspecial bevat Schokkend Nieuws #118 een vooruitblik op BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE, de nieuwe film van Zack Snyder. George Vermij recenseerde ANOMALISA, dat vanaf 25 februari in de Nederlandse bioscopen draait. Hans Dewijngaert kijkt naar aanleiding van de release van RINGS (vanaf 31 maart in de bioscoop) terug op Japanse horrorklassieker RINGU (1998) en alles wat het enge spookmeisje Sadako sindsdien voortbracht.

Daarnaast uiteraard de gebruikelijke rubrieken, columns en DVD/Blu-ray recensies: PHASE IV, WHAT HAVE YOU DONE TO SOLANGE?, A SNAKE OF JUNE, THE HARVEST…

En waar kunnen we deze Schokkend Nieuws-posterspecial beter lanceren dan in MOVIE INK? Al onze lezers zijn uitgenodigd om op zaterdag 13 februari de lancering van onze grote filmposterspecial te komen vieren in de vintage postergalerie. Verzamelaar Wim Jansen biedt de prachtigste vintage posters te koop aan en hij zal de zaak speciaal aankleden met origineel werk van Enzo Sciotti en diens collega Renato Cassaro!

Zaterdag 13 februari
Vanaf 14.00 uur
Palmdwarsstraat 42, Amsterdam.
Toegang gratis.
www.movie-ink.com

Schokkend Nieuws #118 ligt volgende week in winkels in Nederland en iets later ook in Vlaanderen. Je kunt ´m vanaf vandaag hieronder al downloaden. Niet te vinden in een winkel in jouw buurt? Voortaan direct thuis ontvangen? Word abonnee!!

Bestellen als PDF (€2,95)
{nicedownloads:42}

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!