SCHOKKEND NIEUWS

Lancering Schokkend Nieuws 118

Nicolas Winding Refn bracht onlangs een prachtig, loodzwaar posterboek uit. The Act of Seeing ontsluit de bijzondere collectie Amerikaanse exploitation-posters die de regisseur van DRIVE en ONLY GOD FORGIVES ooit van verzamelaar Jimmy McDonough overnam. McDonough ging jarenlang de grindhouses op Time Square langs en verzamelde posters van obscure titels als WILD, WILLING AND EAGER (1961),  PSYCHEDELIC SEX KICKS (1967) en RUINED (1968).

Het boek was voor de redactie van Schokkend Nieuws de aanleiding voor een fraaie special over de kunst van de filmposter. Met een recensie van The Act of Seeing, uiteraard, maar ook een lang interview met illustrator Gilles Vranckx, die veel artwork verzorgt voor onder meer Arrow, Mondo Macabro, Death Waltz Records en Mondo. Met hem praten we over het vak van filmaffichemaker. Wim Janssen van galerie MOVIE INK interviewden we over de passie van de posterverzamelaar.

Mooie scoop: we wisten, met behulp van een Italiaanse vertaler, een interview te regelen met de legendarische Italiaanse postermaker Enzo Sciotti.  Menig film van Dario Argento, Lamberto Bava of Lucio Fulci trok meteen de aandacht dankzij zijn prachtige geschilderde posters. ‘In mijn hele carrière heb ik nooit een bedankje mogen ontvangen van een regisseur,’ moppert hij een beetje in het interview. Verder een aardige man, hoor. Sterker: hij stelde ons één van zijn posters beschikbaar! Esattamente, we hebben weer een centerfold in deze Schokkend Nieuws! Grazie, maestro!

En waar kunnen we deze Schokkend Nieuws posterspecial beter lanceren dan in MOVIE INK? De galerie van verzamelaar Wim Jansen biedt de prachtigste vintage posters te koop aan en hij zal de zaak speciaal aankleden met origineel werk van Enzo Sciotti en zijn collega Renato Cassaro!

Zaterdag 13 februari
Vanaf 14.00 uur
Palmdwarsstraat 42, Amsterdam.
Toegang gratis.
www.movie-ink.com

mt_ignore: Sciotti 2

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!