SCHOKKEND NIEUWS

Wat zijn de prijzen?

Meet Your Maker! is een tweedaags festival in Brussel en Amsterdam, geheel gewijd aan de Vlaamse en Nederlandse genrefilm. Met films, workshops, masterclasses en prijzen! De kaartverkoop is in volle gang en het programma staat nu online. Organisatoren Offscreen Film Festival in Brussel en Schokkend Nieuws wensen de veertien deelnemers veel succes toe vandaag. Dit zijn ze:

BRIDE ZOMBIE (David Van de Weyer, BE, ‘5)
SKINHEARTS (Sally Fenaux Barleycorn, NL, ‘5)
DE MYTHOLOGISCHE ROOF (Manuel Janssens, BE, ’17)
GEVLUCHT UIT DE HEL (Sandet van Dijk, NL, ‘3)
DROEFGEEST (Angeloo Raaijmakers, NL, ’13)
PATERSHOL (Douglas Boswell, BE, ‘6)
DOODSTIL (Brian De Vore, NL, ‘5)
LA CHUTE (Matthias De Bondt, BE, ’20)
STEFAN HEEFT EEN STER GEVANGEN (Michiel ten Kleij, NL, ’20)
ECHO (Joachim Huveneers, BE, ’19)
DE VIJVER (Jeroen Dumoulein, BE, ’17)
BROKER (David-Jan Bronsgeest, NL, ’22)
VLEZUS (Leander Hanssen, BE. ‘9) en
BESTE VRIENDEN (Ruwan Heggelman, NL, ’25)!

Je kunt deze veertien films vandaag zien in Brussel en op 19 december in Amsterdam. Allemaal maken ze kans op twee publieksprijzen. Het publiek krijgt stembriefjes. De Vlaamse (links) en de Nederlandse (rechts) publieksprijzen zijn ontworpen door de Nederlandse sculpture designer Michiel Poelmann, Na zijn studie aan de Rietveld Academie in Amsterdam legde Poelmann zich toe op het ontwerpen van meubels en bijzondere autonome sculpturen. Hij gebruikt vaak originele, natuurlijke materialen (kijk maar eens wat zich binnenin de Belgische publieksprijs bevindt!) en zoekt altijd naar opvallende fusies. Zijn werk was onder meer te zien in Milaan en Londen en op zijn website.

mt_ignore: michiel poelmann trophy

mt_ignore: michiel poelmann the shrine 2Maar er is ook een juryprijs en die bestaat uit de prachtige trofee van Michiel Poelmann in het midden,  plús – om het genrefilmen in de Lage Landen te stimuleren – 3.000 euro (ex btw) huurtegoed bij Camalot! Bij filmmakers bekend als hét adres in Amsterdam voor professionele camera’s en andere audiovisuele faciliteiten. De winnende maker kan voor dit bedrag in 2016 apparatuur huren voor (hopelijk) een volgende genrefilm. Dat geldt ook voor de eventuele Vlaamse winnaar, al moet die dan wel in Nederland komen huren/filmen. Geeft niet, want de Nederlands-Vlaamse vriendschap is geheel in de geest van Meet Your Maker! en  het Offscreen Film Festival doet er nog eens 250 euro in cash bovenop voor (bijvoorbeeld) reiskosten!

Mooie hoofdprijs, dus onze jury wacht een zware taak.  Ils Huygens is curator beeldende kunst in Z33 Hasselt. Ze is als redacteur en mede-oprichter verbonden aan het online kortfilmmagazine Kortfilm.be en is ook medewerker van het Offscreen Film Festival in Brussel. Jan Doense is producent bij House of Netherhorror en medeoprichter van het Imagine Film Festival en Schokkend Nieuws.  Yfke van Berckelaer  is schrijver en regisseur, onder meer van de zombiemusical ZOMBIE LOVE. Ze woont in Los Angeles en heeft een column in Schokkend Nieuws.  En Kevin Decoster programmeert voor Buda Kunstencentrum van cult tot klassiekers en experimenteel tot multimedia. In een verleden actief in de muziek als booker van underground noise & rock concerten, maar bovenal ziet hij gewoon heel graag films over de genres heen.

Vandaag selecteert de jury in Brussel twee Vlaamse films die door mogen naar de finale van Meet Your Maker! op 19 december in Amsterdam. Ze winnen dus automatisch een treinticket en een hotelovernachting in Amsterdam. Op 19 december in de Brakke Grond maakt de jury dan om acht uur de twee Nederlandse finalisten bekend én de winnaar van de Meet Your Maker! Award 2015!

Laat de strijd maar losbarsten!

BRUSSEL 10 DECEMBER
Cinema RITCS
Antoine Dansaertstraat 70, Brussel
Meer info

AMSTERDAM 19 DECEMBER
De Brakke Grond
Nes 45, Amsterdam
Voorverkoop

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!