3050211 inline i 1 kanye west reanimator author joshua chaplinsky puts a lovecraftian spin on yeezy season
3050211 inline i 1 kanye west reanimator author joshua chaplinsky puts a lovecraftian spin on yeezy season
TGIF
20 november 2015

Thank God It’s Friday 20 november

3050211 inline i 1 kanye west reanimator author joshua chaplinsky puts a lovecraftian spin on yeezy seasonTGIF | Ga er maar goed voor zitten, want we denderen het weekend in met veel nieuwtjes, een lading Star Wars en flink wat horror!



STAR WARS | Hoe kan het ook anders, natuurlijk gaan we het de komende tijd nog veel hebben over Star Wars. Nog maar een maandje en dan zien we de lightsabers weer in actie. Dan weten we ook of het een goede zet was van George Lucas om het stokje door te geven aan J.J. Abrams. Uiteraard is dit het goede moment om de originele eerste film er nog eens bij te pakken. Het blijft een klassieker, alleen al die Imperial March is inmiddels legendarisch. Zal STAR WARS: THE FORCE AWAKENS net zo episch worden? De personages uit APOLLO 13 zijn in ieder geval fan van de trailer. De grote vraag is of de nieuwe film JURASSIC WORLD gaat verslaan als kassucces van het jaar. En of de film net zo goed in de smaak valt bij fans als MAD MAX: FURY ROAD. Wist je trouwens dat die twee filmreeksen ook prima te combineren zijn? Iedereen hoopt natuurlijk op een goede film. Het feit dat Jar Jar Binks ontbreekt scheelt een hoop, al vindt Ome George dat nog steeds een leuk personage. Over smaak valt gelukkig te twisten.



NIEUWTJES | Maar J.J. Abrams gaat meer doen dan STAR WARS: THE FORCE AWAKENS. Zo is hij als producent bezig met een nieuwe serie, over een man die de moord op John F. Kennedy wil voorkomen, gebaseerd op een boek van Stephen King. Diezelfde King schreef uiteraard de Dark Tower boeken en de geruchten gaan dat Matthew McConaughey een rol heeft aangeboden gekregen. Mocht die verfilming er ooit komen, natuurlijk. Verder heeft de nieuwe Japanse GODZILLA een titel gekregen en kreeg ook het vervolg op PROMETHEUS van Ridley Scott weer een nieuwe naam. Niemand minder dan Scott Adkins is gecast in de verfilming van DOCTOR STRANGE en regisseur Doug Liman lijkt weer aan boord voor GAMBIT. En onder het motto ‘meest zinloze film ooit’ kwam deze week het nieuws dat MEMENTO een remake gaat krijgt. Wie zou daar om gevraagd hebben?



HORROR | En nu we het  toch hebben over overbodige remakes; wist je dat er een remake komt van DON’T LOOK NOW? Acteur Donald Sutherland zegt wat wij allemaal denken. Soms kunnen krankzinnige ideeën echter ook goed uitpakken. Wie had bijvoorbeeld kunnen denken dat een RE-ANIMATOR-boek met Kayne West stiekem best awesome zou zijn? Het uitgangspunt klinkt vrij bespottelijk, maar dat geldt ook voor al deze horrorfilms, als je de idiote omschrijvingen van Netflix mag geloven. En over idiote plots gesproken, wat denk je van deze vijf verhaallijnen voor Jason Voorhees? Stiekem had iedereen toch graag Jason tegen de Teenage Mutant Ninja Turtles willen zien vechten. Maar ook al hebben we die films (nog) niet gehad,  de FRIDAY THE 13TH franchise is, in elk geval volgens deze enthousiaste auteur op Birth. Movies. Death, nog altijd de beste horrorfranchise ooit. Dat doet die boomlange seriemoordenaar dan weer goed!




EN DAN NOG EVEN DIT | We sluiten af met een bijzonder kijkje achter de schermen
, waarin Peter Jackson en zijn crew eerlijk vertellen over de problemen op de set van THE HOBBIT. Practical effects krijgen tegenwoordig natuurlijk  veel lof, maar hier is een kleien ode aan fantastische CGI. Om het weekend écht goed in te gaan, maken we jullie blij met een lijstje met de tien meest sexy filmvrouwen volgens Playboy. Uiteraard hadden we iedereen ook wel blij willen maken met een korte film van Robert Rodriquez met John Malkovich, maar dan zul je toch echt nog honderd jaar moeten wachten.



Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!