enhanced 12250 1442413419 1
enhanced 12250 1442413419 1
TGIF
17 september 2015

Thank God It’s Friday 18 september

enhanced 12250 1442413419 1TGIF | Van Freddy Krueger tot AKIRA, van Stephen King tot STAR TREK. We hebben weer alle nieuwtjes, gadgets en leuke linkjes verzameld om het weekend in te gaan! 



NIEUW | Laten we beginnen met nieuwtjes. Zo kwam het interessante gerucht voorbij dat een live-action trilogie van Akira in ontwikkeling is, met wellicht een rol voor niemand minder dan Christopher Nolan. Even interessant is de reboot van TOMB RAIDER, daarvoor lijken nu drie regisseurs op de shortlist te staan. Horrorfans kunnen ondertussen uitkijken naar de langverwachte derde JEEPERS CREEPERS, wederom geproduceerd door Francis Ford Coppola. En natuurlijk weten we al dat Godzilla en King Kong binnenkort weer gaan vechten. Godzilla dook al even op in Tokio, al was het maar een versie van zand. Voor liefhebbers van vechtende monsters was er ook minder goed nieuws, een tweede deel van PACIFIC RIM van Guillermo del Toro lijkt in de ijskast gezet te zijn. Wellicht dat hij nu tijd heeft voor een derde HELLBOY.



WES CRAVEN | Dan staan we nog even stil bij Wes Craven, die twee weken geleden overleed. Zijn overlijden zorgde voor mooie odes en ook een bijzonder etentje met talloze grote horrorregisseurs stond in het teken van Craven. Ook Johnny Depp, die zijn carrière deels te danken heeft aan Craven, heeft gesproken over de grootmeester. Het werk van Craven zal altijd voortleven, zeker nu men nogmaals probeert zijn klassieker A NIGHTMARE ON ELM STREET te remaken. De website Bloody Disgusting is in ieder geval duidelijk over wie Freddy Krueger moet spelen. Ook andere websites doen suggesties voor een nieuwe acteur voor de rol van Krueger. En fans leveren een ode aan Craven en Krueger met een interessante fanfilm. We denken ondertussen met plezier terug aan hoe Craven op Twitter reageerde op een vraag over de franchise. Ook op andere manieren leven zijn creaties voort;  zo kun je deze winter mooi rondlopen in een Freddy Krueger trui. Meer fan van Michael Myers of Jason Voorhees? Geen probleem, ook die truien zijn te krijgen.

KING | Ondertussen stond het Witte Huis ook even in het teken van horror, waar Stephen King een onderscheiding ontving voor zijn werk. Dat er geregeld filmliefhebbers in het Witte Huis zitten, blijkt wel als je kijkt naar Jimmy Carter. Over Stephen King gesproken, hier nog een paar interessante feitjes over de verfilming van zijn eerste boek Carrie. De personages in de film CARRIE komen eveneens terug in een lijstje met personages in horrorfilms, die de dood ruimschoots verdiend hebben. Eerlijk is eerlijk, sympathiek waren ze niet.



STAR WARS/STAR TREK | Het is onmogelijk om niet over STAR WARS te praten, zeker niet nu de release van de nieuwe film steeds dichterbij komt en men voor de volgende film al bijna begint te filmen. Fans hebben ondertussen bijzondere visuele connecties ontdekt tussen de oude en nieuwe trilogie. En ondertussen komen anderen met de meest idiote merchandise; van kostuums voor honden tot Pop-Art van een ingevroren Han Solo. Iedereen lijkt wel fan te zijn van STAR WARS, maar pas op als je stiekem fan bent van STAR TREK. Voor die franchise zoekt een museum fans om te helpen met het restaureren van de oorspronkelijke USS Enterprise.



ROMMELBAK | En dan hebben we nog allerlei ander leuks bij elkaar gegooid. Zie hoe het zou zijn als Wolverine en Raiden het tegen elkaar zouden opnemen. En zie hoe Jamie Lee Curtis de befaamde douchescène van haar moeder uit PSYCHO naspeelt. Over naspelen gesproken; als je in een rolstoel speelt en je wil je verkleden, kan MAD MAX: FURY ROAD een hele goede inspiratiebron zijn! Poppen van klei worden intussen gebruikt om filmposters van horrorfilms na te bootsen. We sluiten af met een kijkje naar de acteurs die Tarantino zoal op het oog had voor PULP FICTION, het feit dat de serie Game of Thrones een eigen flipperkast krijgt en een tof achtergrondartikel over THE WARRIORS. U weet wel: “Warriors, come out to play!”



Dat was ‘m weer voor deze week! Tips zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl. Fijn weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!