SCHOKKEND NIEUWS

Star Wars: Schokkend Nieuws 116 – The Blast Off!

Over een maand, 7 oktober, komt Schokkend Nieuws #116 uit. En dat wordt een extra dikke Star Wars-editie vol essays, beschouwingen en exclusieve foto’s van de première van STAR WARS in Nederland in 1977. En, jazeker, Mark Hamill en Carrie Fisher waren daarbij! We zijn trots op het nieuwe nummer en daarom lanceren we het op 7 oktober met een feestelijke filmavond in Melkweg Cinema in Amsterdam.

Bezoekers krijgen bij binnenkomst uiteraard een gratis exemplaar van deze verzamelaarseditie. Daarna vertoont Roloff de Jeu een uur lang trailers op 35mm, reclamefilmpjes van Star Wars-speelgoed, re-release trailers en rip-off trailers: van Flash Gordon, via de 35mm-trailer van REVENGE OF THE JEDI (je leest het goed) naar THE LAST STARFIGHTER. Met een bijzondere uitmijter: een aflevering van Battle of the Planets op 16mm. De originele serie is uit 1972, maar het enorme succes van STAR WARS in 1977 deed de distributeur besluiten de serie naar Amerika te halen en er een R2-D2-achtig robotje aan te voegen!

Roloff de Jeu is film- en Star Wars-verzamelaar en samensteller van de tentoonstelling ‘Collecting the Force’ in het Geoffrey Donaldson Institute in Noord-Scharwoude. De tentoonstelling met unieke merchandise en collectables van de ongekend populaire filmserie is tot 9 januari 2016 gratis toegankelijk. Fans kochten massaal de figuurtjes, bordspelen, dekbedovertrekken, boeken, posters, glazen, bekers, LEGO-poppetjes, foto’s en soundtracks van Star Wars. In de foyer van Melkweg Cinema een klein voorproefje. Star Wars galore!

Star Wars: Schokkend Nieuws #116 – The Blast Off!
7 oktober 2015
Melkweg Cinema
Lijnbaansgracht 234 A, Amsterdam
Kaartjes

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!