SCHOKKEND NIEUWS

SN veilt unieke Star Wars-poster

Er is een fantastische filmquiz (waar je jouw team nog voor kunt inschrijven), er is een praatje van de hoofdredacteur, je kunt dansen op de klanken van DJ Dirty Shirt én je kunt bieden op prachtige film-memorabilia. De Grote Schokkend Nieuws Fundraiser wordt memorabel!

mt_ignore: STAR WARS POSTER webHet pronkstuk van de avond is ongetwijfeld deze langwerpige uitklapposter (35,8 cm x 91,2 cm). De zogenoemde ‘Star Wars Inserts’ zijn onder verzamelaars bekend in de Amerikaanse uitvoering met een rating. De internationale versie zonder rating is zeldzamer, en dit exemplaar draagt op de achterzijde ook nog eens het uniek genummerde stempel (op de foto is het contrast iets aangescherpt voor leesbaarheid) van de Stichting CFM Filmverhuur, het filmbedrijf van de Nederlandse City Theaters waar Star Wars in 1977 draaide. De uitklapposter is op drie plaatsen gevouwen, op dik papier en in goede staat. We hebben twee specialisten laten kijken en zij bevestigen de authenticiteit.

mt_ignore: Stempel

Café/cultureel podium De Nieuwe Anita in Amsterdam opent op zaterdag 5 september om 19.30 uur de deuren. De avond begint om 20.00 uur met een ‘gruwelijk spannende filmquiz.’ De teams nemen het onder leiding van Eric van der Woude, schrijver van de SN-rubriek Video Basta! en stand-up comedian (Winnaar Culture Comedy Award 2013) tegen elkaar op. ‘Het worden pittige vragen, een echte nerd-battle.’
 
Om 22.00 uur begint de filmveiling. Schokkend Nieuws-redactielid Phil van Tongeren en Jan ‘Mr. Horror’ Doense veilen onder meer filmposters, platen met bijzondere soundtracks, gesigneerde scenario’s, vintage VHS-banden en andere memorabilia. Voor de liefhebbers zijn er gesigneerde posters van horror-icoon John Carpenter en van Park Chan-wook. Op onze event-pagina maken we de stukken één voor één bekend.

Kom dus bieden! Omdat je  Schokkend Nieuws een goed hart toedraagt – nog steeds het enige filmblad in Nederland en Vlaanderen dat geheel gewijd is aan sciencefiction, horror, fantasy, anime en cultfilms. Of, gewoon, omdat je deze STAR WARS-poster moét hebben!

Zaterdag 5 september
De Nieuwe Anita
Frederik Hendrikstraat 111
1052 HN Amsterdam
Inloop vanaf 19.30 uur. Slot: ca. 01.00 uur
Toegang: € 6,50

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!