jesuspratt
jesuspratt
TGIF
26 juni 2015

Thank God It’s Friday 26 juni



jesusprattTGIF | George Lucas is een huis, Deadpool is een ui, Chris Pratt is Jezus, velociraptors zijn prinsessen en Shia LaBeouf is Doctor Who. Waarom? Omdat het vrijdag is!



JURASSIC WORLD | Het internet kan even niet om JURASSIC WORLD heen. De meningen zijn weliswaar verdeeld en op wetenschappelijk niveau klopt er schijnbaar weinig van de film, maar het geld blijft binnenstromen. Maar vooral het shot waarin Chris Pratt zijn velociraptors temt, duikt overal op. Medewerkers van dierentuinen hebben er plezier van en Pratt duikt ook op in allerlei films en series, van South Park tot The Avengers. Het internet lijkt zoals gebruikelijk ook een beetje door te slaan, met onder andere fanart van Chris Pratt als Jezus en de drie velociraptors als prinsessen. Pratt zelf laat zich van zijn beste kant zien en bezoekt zieke kinderen in een ziekenhuis. 



MARVEL | Met alle aandacht voor dinosaurussen is het even wat stiller rondom Marvel. Vandaar dat Marvel Comic-Con dit jaar ook even overslaat. Toch is er wel nieuws. Zo is Tom Holland gecast als de nieuwe Spider-Man en mag hij meevechten met The Avengers. Arme Toby en Andrew. Verder lijkt er met Ava Duvernay (SELMA) een regisseuse gevonden te zijn voor Black Panther. Voor fans van onzin is er nog een verzameling van Marvel personages, gemaakt met alledaagse voorwerpen.



TV | Het televisienieuws van afgelopen week ging vooral over het feit dat NBC stopt met de serie Hannibal. Een optimistischer bericht komt – hoe kan het ook anders – van Dale Cooper zelf: Kyle MacLachlan verzekert ons dat de nieuwe Twin Peaks geweldig wordt. We geloven hem graag. Verder kijken we uit naar Fear the Walking Dead, de spin-off van de populaire zombieserie. De nieuwe teaser met een rennende hoofdrolspeler, Nick, is nog vrij nietszeggend. Dus om in de sfeer te komen hier dan maar een lijstje met negen toffe zombie-sterfscènes. Als laatste is er natuurlijk veel te doen geweest over Game of Thrones, waarvan seizoen 5 net is afgelopen. Terwijl Kit Harrington in BRIMSTONE van Martin Koolhoven gaat spelen, vliegen de theorieën over Jon Snow flink rond. Ondertussen gooien fans hun geliefde serie graag in de blender met onder andere Dragonball Z of Super Mario World.



IN OTHER NEWS | Zoals gebruikelijk geeft het internet ons weer veel vermakelijke onzin, waar niemand om gevraagd heeft. Ooit Gandalf een tekst van One Direction horen voordragen, bijvoorbeeld? Of Shia LaBeouf willen zien als Doctor Who? Of het 8-bit spel van ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND willen spelen? Ooit een Doof Warrior willen worden? Of willen weten hoe huizen eruit zouden zien als ze geïnspireerd waren door bekende filmregisseurs? Die van Tim Burton is ongetwijfeld geïnspireerd door het Duitse Expressionisme, net als zijn werk. 

Verder hebben we nog een interessant artikel voor je over drie science-fiction films uit de jaren 70 en het fascinerende verhaal van een verlaten bioscoop in de Egyptische woestijn. Ondertussen is Jake Lloyd gearresteerd, en komt zo steeds dichterbij ‘the dark side’, en is er meer bekend over INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE, inclusief foto’s. We sluiten deze TGIF af met een kleine quiz over sterfscènes in horrorfilms. Want hoe beter het weekend in te gaan dan met een lekkere portie bloedvergieten? 


Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl. Fijn weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!