Steun Rood(kapje)!

Rood poster_Schokkend_Nieuws"Ik ben niet bang voor de boze wolf. Ik ben niet bang, ben niet bang." De makers van de grimmige, sprookjesachtige sequel van Roodkapje hebben nog dertig dagen om 7.500 euro bij elkaar te sprokkelen. Steun ze op Cinecrowd.

Iedereen kent het sprookje van Roodkapje. Het meiske, onderweg naar grootmoeder om koekjes te brengen, liep in het bos de Grote Boze Wolf tegen het lijf. Ondanks aanvankelijke scepsis (“Wat heeft u grote oren?”) liet zij zich helaas in de luren leggen en opeten. Oma en kleindochter werden uiteindelijk gered door de jager, die de wolf opensneed, de twee eruit haalde en de wolf met stenen in zijn buik in een waterput gooide. Roodkapje leefde nog lang en gelukkig. Toch?Regisseur Jasper ten Hoor, student aan de HKU en bezig met zijn korte afstudeerfilm ROOD, vertelt in een email aan Schokkend Nieuws dat daarmee de kous nog niet af is. “In ROOD ontdekken we hoe het verder is gegaan met Roodkapje. Ons geliefde hoofdpersonage (inmiddels een vrouw van eind twintig) heeft nog steeds last van de gruwelijke gebeurtenissen in haar verleden. Op een dag besluit ze dat ze oog in oog moet gaan staan met haar grootste angsten.” En dan blijkt: de Grote Boze Wolf is nog steeds in leven!

Ten Hoor omschrijft zijn korte film als “een hybride van een grimmige, sprookjesachtige thriller en realistisch en hedendaags drama.” ROOD zal zich volledig afspelen in de tijd van de gebroeders Grimm, dus er zal nogal moeten worden uitgepakt met kostuums en decors. De opnames zullen begin februari plaatsvinden, Gefilmd wordt er onder meer in het openluchtmuseum Ootmarsum in Overijssel. De Grote Boze Wolf wordt een volledig CGI karakter, gemaakt door 3D animators van de HKU. Ten Hoor: “Al met al veel uitdagingen in één examenfilm.”

Meer over ROOD in de volgende editie van Schokkend Nieuws. Maar laten we er eerst voor zorgen dat hun begroting in de zwarte cijfers komt. Wie meer dan 10 euro doneert ontvangt onder meer een download van de film. Geef je meer dan 50 euro, dan ontvang je ROOD op dvd. En bij 100 euro? Een mandje vol lekkers!

Steun ROOD op Cinecrowd!
www.rood-defilm.nl

rood Schokkend_Nieuws

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SN 127 cover web

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer