Deze week op dvd en blu-ray

wakeupHet is bijna Halloween en dat is goed te merken. Deze week verschenen er vier nieuwe horrorfilms.

WAKE UP AND DIE (Just Bridge, 16 oktober) is een Colombiaanse horrorthriller over een vrouw die gevangen zit in een tijdlus. Keer op keer wordt ze wakker naast een mysterieuze man die haar op brute wijze om het leven brengt.  Debuutfilm van regisseur Miguel Urritia. 

Ook in PSYCH: 9 (Universal, 17 oktober) verkeert een vrouw in levensgevaar. Of toch niet? "De makers spelen een bekend spelletje met de kijker: wat is echt en wat niet?", schreef recensent Tom Thys. Een groot gedeelte van de film speelt zich af in de psychiatrisch inrichting waar de hoofdpersoon werkt. "Regisseur Andrew Shortell maakt aldus dankbaar gebruik van de setting en hanteert een kleurenfilter dat de eindeloze gangen en operatiekamers in een surrealistisch geel-groen onderdompelt." Of dat een spannende film heeft opgeleverd kan je hier lezen.

STORAGE 24 (Universal, 17 oktober) maakt ook handig gebruik van de setting. Vier mensen raken ingesloten in een opslaggebouw waar ze belaagd worden door 'iets' dat is ontsnapt uit een neergestort militair vliegtuig. Recensent Joep van Loon: "Het idee van STORAGE 24 spreekt tot de verbeelding", maar "[...]het is te braaf. Alles oogt netjes en afgewerkt, maar ontbeert het welbekende rauwe randje." De volledige recensie kan je binnenkort lezen op onze website.

De laatste release is THE TORTURED (Paradiso, 18 oktober), zoals de titel al doet vermoeden, een ouderwets staaltje martelporno. Als hun enigst kind wordt ontvoerd en vermoord, willen Craig en Elise maar één ding: bloedige wraak. Het lijkt erop dat ze hun zin krijgen als ze er in slagen om de moordenaar te ontvoeren.

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SN 127 cover web

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer