Deze week op dvd en blu-ray

watch-straw-dogs-online-250x375Het was een rustig weekje voor wat betreft nieuwe genrereleases op dvd en blu-ray. Er verscheen slechts één interessante titel; de remake van een klassieker uit 1971.

Peckinpah's verfilming van het boek The Siege of the Trencher's Farm van Gordan Williams zorgde begin jaren zeventig voor nogal wat opschudding. STRAW DOGS is een rauwe en grimmige film waarin Peckinpah niet onder stoel of banken steekt dat hij gelooft dat geweld een aangeboren instinct is.

STRAW DOGS van Rod Lurie put geen nieuwe interpretatie uit het boek van Williams, maar is een remake van de film van Peckinpah . Volgens recensent Hans Dewijngaert lukt het Lurie niet het origineel te evenaren of te overtreffen. "STRAW DOGS 2011 zit zo strak in de dwangbuis van de versie van 1971 dat de strijd bij voorbaat verloren is. [...] Slechts af en toe slaat Lurie andere paden in, maar met nieuwe invalshoeken of ideeën komt hij niet." De film is braver en optimistischer dan zijn voorbeeld en "ook visueel is de remake minder hoekig, minder rafelig." Kortom, "Met de zegen van Lurie: bekijk het origineel."

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SN 127 cover web

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer