Deze week op dvd en blu-ray

FRIGHTnightdvdEen sciencefictionfilm met boksende robots, een horrorfilm over een bloedzuigende buurman, een van de pot gerukte splatterfilm met seks en een thriller over een kist; voor elk wat wils de afgelopen week.

In de nabije toekomst volgens de familiefilm REAL STEEL wordt de bokssport alleen nog beoefend door robots. Vader Charlie (Hugh Jackman) en zoon Max knappen een oude gevechtsrobot op en hopen daarmee het wereldkampioenschap te winnen. "Een robot-knokfeest met humor en een hart. Het kán dus wel," aldus recensent Barend de Voogd. "DreamWorks en Hugh Jackman geven REAL STEEL dat, wat aan drie delen TRANSFORMERS zo ontbrak."

En dan de remake van Tom Hollands FRIGHT NIGHT uit 1985. Charley ontdekt dat buurman Jerry (Colin Farrell) een vampier is. Geholpen door zijn beste vriend Ed en televisiehorrorshowhost Peter Vincent trekt hij ten strijde tegen het bloedzuigende monster. Deze remake mag er voor een keer best zijn. "Farrell is eigenlijk een veel betere vampier dan Sarandon in 1985 was. Mysterieus, aantrekkelijk en tegelijkertijd levensgevaarlijk." De derde akte is wordt weliswaar een beetje afgeraffeld, maar FRIGHT NIGHT is desondanks het bekijken zeker waard.

HORNY HOUSE OF HORROR is een Japanse splatterkomedie met een plot zo dun als rijstpapier. Drie vrienden bezoeken een 'massagesalon' en komen er op allerlei pijnlijke manieren achter dat dit een heel ander soort bordeel is dan ze dachten. "Het is allemaal zo enorm hysterisch en over-the-top dat het onmogelijk is niet te lachen," vond Maarten van Krimpen. Waarschijnlijk toch alleen een must voor de fans van het genre.

Minder geslaagd, tot slot, is COFFIN. Een gemaskerde man heeft Rona en haar minnaar opgesloten in een kist. Ze hebben voor minder dan 75 minuten zuurstof en alleen Rona's man Jack kan hun redden. Klinkt bekend? Kan kloppen want de makers hebben leentje buur gespeeld bij BURIED en steken dat (zie poster) niet onder stoelen of banken.

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SN 127 cover web

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer