New Kids Nitro Zombies 3
New Kids Nitro Zombies 3
Nederhorror & scifi
28 november 2011

New Kids… Zombie

New Kids Nitro Zombies 3Kut! NEW KIDS NITRO in de volgende SN. Dat is pas echt Schokkend Nieuws! Jazeker, en de reden is simpel: zombies. Wij hebben exclusieve foto’s.

Schokkend Nieuws #93 verschijnt in de eerste week van december. En behalve onze uitgebreide Doctor Who-special en de gebruikelijke dvd-recensies vind je daarin ook het interview dat Rob van der Velden had met Steffen Haars, samen met Flip van der Kuil regisseur van NEW KIDS NITRO en bij de fans beter bekend als Robbie.

Haars wijst er in het interview op dat de New Kids in Nederland dan wel als erg commercieel worden gezien, maar op buitenlandse filmfestivals onthaald worden als cultfenomeen. Dat de Brabo’s met hun glimmende trainingspakken het ditmaal aan de stok krijgen met het nabij gelegen Schijndel, leidend tot illegale straatraces en massale matpartijen, wisten we al. Wat Schokkend Nieuws-lezers vooral willen weten is: hoe zit het met die zombies? Uit Friesland?

En hoe belangrijk wordt dat subplot? Meer dan ‘Het is een belangrijk iets in de film,’ wilde Haars niet verklappen, maar dat ze erin zitten is zeker. ‘We dachten: deel 2, dat is altijd zo’n… deel 2. Vaak hetzelfde als deel 1 maar dan in het buitenland. Dat is wat wij persé niet wilden. Dus kozen we voor iets compleet belachelijks en iets waar wij zelf wat mee hebben. We hebben al eens eerder een sketch gemaakt met zombies. Ik denk dat het niet zo makkelijk is om een zombiefilm te maken in Nederland. Investeerders staan niet te roepen van: yes, dat willen we zien en daar gaan we flink geld in pompen. Dit zagen we als onze kans.’

Plaatjes zeggen meer dan woorden. Lees het interview straks maar in Schokkend Nieuws, bekijk NEW KIDS NITRO vanaf 8 december zelf in de bioscoop: hier zijn alvast twee exclusieve screenshots, met dank aan distributeur BFD.

mt_ignore: New Kids Nitro

mt_ignore: New Kids Nitro Zombies 2

‘Het is een belangrijk iets in de film.’

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!