Hulde aan Pontiac

pontiac_foto2011 is het jaar van Peter Pontiac. Op 1 september verschijnt bij Oog & Blik Rhythm, een prachtbundeling van al zijn strips. Op 9 september ontvangt de tekenaar de Marten Toonderprijs van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst. En dan is er vanaf 10 september t/m 27 november ook nog eens de overzichtstentoonstelling Comix, Hot Pix & Tragix in het Graphic Design Museum in Breda.

Wat dat alles met Schokkend Nieuws heeft te maken? Kijk op deze site maar eens onder ‘oude nummers’ en scroll naar beneden. Van het nulnummer tot #53 werd SN gesierd door een spectaculair logo, ontworpen en uitgevoerd door inderdaad... Peter Pontiac. Ter gelegenheid van het vijftigste nummer tekende Peter zelfs het hele omslag. Toen het blad in 2001 op een ‘glossy’ formaat overstapte verdween zijn kunstwerkje van het omslag, maar prijkte nog lange tijd bovenaan het colofon. Want een Pontiac, daar ben je zuinig op.

Vanaf deze plek feliciteren we Peter van harte met zijn prijs en alle welverdiende aandacht die er uit voortvloeit. Dat ook de rest van Nederland maar zuinig op zijn Pontiacs mag zijn!

Rythm bij Oog & Blik

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SN 127 cover web

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer