Abel in Locarno

ferraraNog een paar nachtjes slapen en dan begint op 3 augustus in het Zwitserse plaatsje Locarno de 64ste editie van het Locarno Filmfestival. Dit jaar is er een stevig Amerikaanse genrefilmsausje over de programmering gegoten.

Zo zal het festival worden geopend met SUPER 8 van J.J. Abrams, en zijn verder COWBOYS AND ALIENS, ATTACK THE BLOCK en DRIVE te zien. Overigens draait ook FRIENDS WITH BENEFITS, die in zijn geheel draait om de vraag wanneer Justin Timberlake het gaat doen met Mila Kunis.

Gelukkig heeft men het verder aangedurfd om enfant terrible Abel Ferrara uit te nodigen. Tijdens een openbaar interview zal de New Yorkse filmmaker enkele scènes uit zijn aankomende film 4:44 LAST DAY ON EARTH met Willem Dafoe tonen. Tevens zijn in een klein retrospectief BAD LIEUTENANT, KING OF NEW YORK, MARY en THE FUNERAL te zien.

Festivaldirecteur Olivier Père verwacht naast die van Ferrara ook nog de hand te schudden van internationale gasten als Claudia Cardinale, Bruno Ganz, Hitoshi Matsumoto, Daniel Brühl en Nicolas Winding Refn. 

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SN 127 cover web

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer