Deze week op dvd en blu-ray

Dog_Soldiers_300x421Weerwolven, demonen, seriemoordenaars, enge buren, en – oh ja! – een croc!

DOG SOLDIERS wordt opnieuw uitgebracht. De moeite waard, want het debuut in 2002 van regisseur Neil Marshall (THE DESCENT, DOOMSDAY) smaakte al meteen naar meer. Origineel is de confrontatie van een peloton Britse soldaten met een troep wilde weerwolven allerminst, maar Marshall biedt gitzwarte humor en splatter. En, zoals Ruben van Eijl destijds al schreef, dan geeft ‘99% van de Schokkend Nieuws lezers zich waarschijnlijk snel gewonnen.’.

Oude (mis)wijn in nieuwe zakken biedt ook THE RITE. Anthony Hopkins speelt voor Exorcist in deze reli-horror die werd ‘geïnspireerd door ware gebeurtenissen'. Wij hadden liever wat meer fantasie gezien. 'Wat had je dan verwacht, draaiende hoofden en erwtensoep?' - euh, ja?

THE RESIDENT serveert de opgewarmde kliek  met meer smaak. Hammer, de legendarische Britse horrorproducent, is dit jaar weer opgestaan en leverde ons een aantal degelijke horrorfilms. In THE RESIDENT leert Hilary Swank haar nieuwe buren iets te goed kennen: glibber Jeffrey Dean Morgan en Christopher Lee in wat wel eens een van zijn laatste rollen zou kunnen zijn.

DARKLANDS was ooit op het Amsterdam Fantastic Film Festival te zien en won in 1997 een Zilveren Méliès op het zusterfestival Fantasporto. Op grond daarvan zijn we wel nieuwsgierig naar het andere werk van regisseur Julian Richards. In THE LAST HORROR MOVIE uit 2003 verspringt het beeld in een gehuurde horrorfilm opeens en worden de nieuwsvermoedende toeschouwers meesleurt in de daden van psychotische moordenaar Max Parry. Klinkt slap, maar wie weet.

Wel gezien, tot slot, en zeer aan te raden is BLACK WATER (David Nerlich, Andrew Traucki, 2007). Grace, Adam en Lee maken een boottochtje in het noorden van Australië, maar dat loopt slecht af. Minimale opzet: een omgeslagen boot, een krokodil en een paar hoge takken in de magrove. Zenuwslopend.

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SN 127 cover web

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer