Looney Tunes tijdens KLIK!

Kriterion te Amsterdam staat van 15 tot 19 september weer in het teken van het KLIK! Amsterdam Animation Festival.

Het jaarlijkse animatiefilmfestival biedt een enorme variëteit aan lange en korte films, workshops, speciale voorstellingen en feestjes.

Opvallend, bijvoorbeeld, is de première op vrijdag 17 september van DECONSTRUCTING DAD. De autobiografische documentaire vertelt het wonderlijke verhaal van componist en uitvinder Raymond Scott. Zegt u niks? Zijn muziek kent u wel. Scott componeerde ze niet als zodanig, maar zijn deuntjes zijn voor eeuwig verbonden met Bugs Bunny, Porky Pig en Daffy Duck. En hoe belangrijk zijn muziek was, blijkt wel uit de namen van Warner Bros. populaire tekenfilmseries: Looney Tunes en Merrie Melodies. Scott was ook actief als uitvinder van elektronische instrumenten. Zijn Clavivox en Electronium waren voorlopers van de synthesizer. De première in Amsterdam wordt ingeleid door de documentairemaker, Scott's zoon Stan Warnow

Wat nog meer? Animatiemakers en striptekenaars bewijzen op 17 september eer aan hun favoriete scène uit Ren & Stimpy tijdens de Ren & Stimpy Tribute. Tweevoudig Gouden Kalf-winnaar Eric Steegstra presenteert zijn poppenfilm METRO & RIF en geeft een Q&A over de verschillen en overeenkomsten tussen animatie en poppenfilm. De Belgische historicus Thomas Weynants vertelt over de allereerste, betoverende vormen van animatie. Er is een kinderprogramma; politieke animatie; een symposium onder de titel 'Science, Animation & Visualisation'.

Maar het belangrijkste is natuurlijk de rijke jaaroogst. KLIK! biedt, zoals ieder jaar, een mooi overzicht van de beste nieuwe animatiefilms van over de gehele planeet.

KLIK!
15 tot 19 september
Kriterion, Amsterdam
Volledige programma

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SN 127 cover web

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer