Tarantino slavendrijver?

Mandingo_300x401Voor INGLOURIOUS BASTERDS moest hij bedanken, maar nu schijnt Leonardo DiCaprio wel beschikbaar te zijn voor Quentin Tarantino’s nieuwste, DJANGO UNCHAINED.

In Tarantino’s spaghettiwestern hommage zal DiCaprio de rol van de sadistische plantage-eigenaar Calvin Candie spelen. Variety licht een tipje van de sluier op: ‘Candie operates a Mississippi plantation called Candyland where he pits male slaves against each other in brutal fights to the death when he isn't busy sexually exploiting female slaves.’

Het zal onze dirty mind wel wezen, maar die omschrijving doet ons sterk denken aan het verrukkelijk smakeloze en hysterische MANDINGO (Richard Fleischer, 1975), waarin zwarte slaven met elkaar op de vuist gaan én met de zweep krijgen, een plantage-eigenaar het met zijn slavinnen doet en diens echtgenote een zwart kind baart. Dat alles onder het verlekkerd toeziend oog van de anders zo keurige James Mason.

De plot van Tarantino’s film is nog in nevelen gehuld, al is de keuze van Will Smith voor de hoofdrol op voorhand interessant. Volgens IMDb heeft de regisseur ook voor de oorspronkelijke Django-vertolker Franco Nero een plekje ingeruimd. Als hij dan nog even MANDINGO’s ‘sterrenkwartet’ Perry King, Susan George, Ken Norton en Brenda Sykes optrommelt voor een cameo, is de voorpret helemaal compleet.

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SN 127 cover web

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer