Interview met visual effects supervisor Staffan Linder

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: staffan linderIMAGINE | Staffan Linder werkte als VFX-artist aan prestigieuze producties als KING KONG, ATTACK THE BLOCK en LET THE RIGHT ONE IN. Op Imagine vertelt de Emmy-genomineerde Zweed op zaterdag 22 april alles over zijn werk als VFX-Supervisor bij de megazombieserie THE WALKING DEAD. Hoe animeer je digitaal de gruwelijkste zombies? Schokkend Nieuws kreeg alvast een voorproefje.

Interview met een exorcist

1 1 1 1 1 (4 Stemmen)

Lees meer: The Exorcist posterIMAGINE | Voor de vertoning van DELIVER ME tijdens de Exorcism Night heeft Imagine een zeer bijzondere gast aangetrokken: een heuse Nederlandse exorcist van een groot bisdom. We spraken met de priester, die gevraagd heeft anoniem te blijven, vanwege een anders te grote vraag naar zijn diensten.

Interview met kostuumontwerper Lindy Hemming

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: Lindy Hemming portretIMAGINE | Oscarwinnend kostuumontwerper Lindy Hemming komt dinsdag naar het Imagine om een Masterclass te geven. Ze verzorgde de kostuums voor de Lara Croft-films, voor de Batman-trilogie van Christopher Nolan... en voor WONDER WOMAN. Mooi excuus voor een interview, vonden we.

Maker van monsters

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: annabelle sfwIMAGINE | De Italiaanse Luca Nemolato (26) is concept artist en illustrator in Los Angeles. Hij werkte onder andere aan WESTWORLD, THE CONJURING, THE CIRCLE en THE MUMMY. Bij het Imagine Film Festival praat hij over zijn werk en digitaal kostuumontwerpen.

Wereldpremière van Molly

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: mollyposteraangepastIMAGINE |  MOLLY, een postapocalyptische sciencefictionfilm van eigen bodem, gaat vanavond in wereldpremière tijdens Imagine! Schokkend Nieuws sprak met regisseurs Thijs Meuwese en Colinda Bongers: "We wilden een film maken die niets anders zou kunnen zijn dan een film."

Interview met Tim Hanley

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: Sensation ComicsIMAGINE | In het kader van het speciale programma over Fantastic Fashion komt Tim Hanley, een striphistoricus die het boek Wonder Woman Unbound schreef, op 14 april om 18:10 een lezing geven over haar fascinerende geschiedenis. Wij spraken hem alvast over fallische zwaarden, feminisme, en natuurlijk dat weinig verhullende, iconische kostuum.

Interview met Imagine-programmeur Stanislaw Liguzinski

1 1 1 1 1 (5 Stemmen)

Lees meer: Stanislaw LiguzinskiIMAGINE | Niet één, maar twee nieuwe gezichten in het programmeursteam van het Imagine Film Festival dit jaar. Hoog tijd voor een nadere kennismaking, vond Schokkend Nieuws. Na Lauren Murphy is nu Stanislaw Liguzinski aan de beurt. Deze Poolse filmcriticus kwam ooit naar Nederland voor een masterjaar aan de Nederlandse Filmacademie, maar inmiddels is hij niet meer uit ons land weg te denken.

Interview met Imagine-programmeur Lauren Murphy

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: Lauren MurphyIMAGINE | Niet één, maar twee nieuwe gezichten in het programmeursteam van het Imagine Film Festival dit jaar. Hoog tijd voor een nadere kennismaking, vond Schokkend Nieuws. Als eerste: Lauren Murphy, die eerder werkte voor Studio K, Pluk de Nacht en Pllek - én een wel heel toepasselijke voorouder blijkt te hebben.

Steun Rekindle!

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: RekindleNEDERLANDSE SCIFI | Gisteravond is, met een groot feest in Amsterdam-Noord, de Kickstarter-campagne van REKINDLE van start gegaan. Schokkend Nieuws sprak met Callum Stamp, de regisseur van wat hopelijk de volgende grote Nederlandse sciencefiction/fantasy-film wordt.

Een duik in het verleden

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: Schokkend Nieuws 124 CoverJUBILEUM | Oliver Kerkdijk mag dan wel niet één van de oprichters zijn van Schokkend Nieuws, hij was er toch vanaf het begin bij. Van handgeschreven kopij bij Horrorscoop tot de wederopstand van Schemerlicht bij Schokkend Nieuws, lees hier het verhaal van Schokkend Nieuws volgens Kerkdijk.

Lange neus naar Lucas

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: david prowse on the set of star warsINTERVIEW | Op Netflix staat sinds kort de documentaire I AM YOUR FATHER over David Prowse, de ex-bodybuilder die in de eerste drie STAR WARS-films gestalte gaf aan Darth Vader. Schokkend Nieuws sprak lang geleden al eens met Prowse, over George Lucas en over alle andere genrefilms waarin hij speelde.

Interview met Jeremy Saulnier

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: LaurierINTERVIEW | “Ik was verdomde bang om op een dodenlijst terecht te komen.” Schokkend Nieuws sprak met Jeremy Saulnier, de regisseur van BLUE RUIN en GREEN ROOM.

Interview met Chantal Goddery

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: Chantal GodderyJUBILEUM| ‘Revelation’ toont een triest kijkende Munny geketend aan twee houten palen in een ijslandschap. Uit zijn bloederige buik is zojuist een raaf ontsnapt. Illustrator en kunstenaar Chantal Goddery (40) maakte dit werk voor het 25-jarig jubileum van Schokkend Nieuws.

Montage: Job ter Burg

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: Job ter Burg credits Felix KalkmanINTERVIEW | Filmeditor Job ter Burg monteerde Paul Verhoeven’s ELLE, die afgelopen weekend twee Golden Globes in de wacht sleepte. Deze week gaat ook ‘zijn’ BRIMSTONE in première. Reden genoeg dus voor een gesprek met Schokkend Nieuws.

ABONNEER JE NU!

SN 125 klein Cover

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer