Eyeshadow: Donnie Darko & Jo Goes Hunting

Film
Datum: zaterdag 29 april 21:00

Locatie: EYE, IJmpromenade 1, Amsterdam

"Eerst naar de film, daarna naar het optreden in IJlounge: Eyeshadow selecteert elke maand een moderne klassieker met smoel en uitgesproken soundtrack.

Deze maand het weirde DONNIE DARKO (Richard Kelly, 2001), waarin een man in konijnenpak de ondergang van de wereld voorspelt, en een optreden van Jo Goes Hunting, leverancier van surrealistische indierock.

DONNIE DARKO is een mysterieus sf-drama dat onder de huid kruipt. We schrijven het jaar 1988: de gekwelde tiener Donnie Darko (Jake Gyllenhaal) is de enige die weet dat de wereld over 28 dagen ten onder gaat. Donnie’s leven neemt een bizarre wending als hij op een nacht gewekt wordt door Frank, een man in konijnenpak die vertelt dat de wereld binnen precies 28 dagen, 6 uur, 42 minuten en 12 seconden zal vergaan. Surrealistische gebeurtenissen stapelen zich op, Donnie’s beeld van de werkelijkheid wordt aan diggels geslagen…

Richard Kelly was pas 26 jaar en nog niet eens afgestudeerd aan de Filmacademie toen hij zijn debuut maakte; toch wist hij grote namen als Drew Barrymore en Patrick Swayze te casten. De regisseur ruimde een belangrijke rol in voor de gloomy eighties muziek van Echo & The Bunnymen, The Church en Joy Division.

JO GOES HUNTING: geen geschiktere band voor de weirde ontregeling van feit en fictie dan Jo Goes Hunting, de band van multi-instrumentalist Jimmi Jo Hueting. Met synthesizers, spacey gitaren en een grommend-lijzige stem creëert hij een magisch, dromerig geluid ver voorbij de vierkwartsmaat van gezond verstand. Jo Goes Hunting speelde in het voorprogramma van De Staat en trekt dit jaar langs de clubs van Hamburg, Londen, Keulen en Berlijn."

 

 

Powered by iCagenda

ABONNEER JE NU!

SN 125 klein Cover

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer